اشاره به نام گوران و شهر جورقان همدان در فرهنگ لغت آنتونیوس نبریس ۱۵۴۳م Dictionarium Antonii Nebris 1543 AD

فرهنگ لغت آنتونیوس نبریس ۱۵۴۳مDictionarium Antonii Nebris 1543 AD هم به دو مدخل اشاره دارد، Guriani بمعنی مردمی که در حدود ماد ساکنند که با توصیف گوران در جغرافی استرابون منطبق است و Gurianna شهری در منطقه ماد که مدخل دوم با آنچه بطلمیوس توصیف کرده و با شهر جورقان یا گورانان منطبق است، همخوانی دارد.

جنبش فرهنگی گوران

گوران، زبانی مستقل از زبان کُردی و از گروه زبانهای ایرانی شمال غربی و هم خانواده با زبانهای تالشی، وفسی، گیلکی و سمنانی است. گوران بزرگ شامل گویشهای هورامی (لهون، تخت)، گوران (ژاوروئی-پاوه ای، باجلان، عبدالملکی، زنگنه-کندوله ئی، جباری، همه وند، گهواره ای و ...)، شبک و زازا (دیملی) و ... میباشد که در زاگرس مرکزی، شمال عراق و شرق آناتولی رواج دارد.

Next Post

اشاره بنام گوران و شهر جورقان همدان در Dictionarium Latino-hispanicum et vice versa Hispanicolatinum 1570 AD (فرهنگ لغت لاتین-اسپانیایی و اسپانیایی-لاتین۱۵۷۰م)

چ اردیبهشت 20 , 1402
در Dictionarium Latino-hispanicum et vice versa Hispanicolatinum 1570 AD (فرهنگ لغت لاتین-اسپانیایی و اسپانیایی-لاتین۱۵۷۰م) نیز به دو مدخل اشاره شده است.  Guriani گوریانی مردمی در حدود ماد که با توصیف استرابون از گوران مطابقت دارد و Guriauna، شهری در سرزمین ماد که با توصیف جورقان در جغرافیای بطلمیوس مطابقت دارد.

You May Like